Ikke godkjent EU-kontroll

Har du ikke fått godkjent EU-kontroll på kjøretøyet ditt må manglene rettes og godkjennes i en etterkontroll innen fristen.

Dersom du har vært på EU-kontroll og fått mangler med kode 2 eller 3 er ikke kjøretøyet godkjent. Du kan da ha fått en kortere frist for godkjent EU-kontroll enn din opprinnelige frist. Kjøretøyet må godkjennes i en etterkontroll etter at manglene er utbedret.

Når må etterkontrollen være godkjent?

Du kan enkelt sjekke når etterkontrollen din må være godkjent. Manglene på kjøretøyet må være rettet og godkjent innen den opprinnelige fristen, eller senest to måneder etter at EU-kontrollen ble utført (det som kommer først). Du finner alltid oppdatert frist på vegvesen.no/kontrollfrist.

Er ikke godkjent etterkontroll gjennomført innen fristen er det ulovlig å bruke kjøretøyet.

Fått mangler med kode 2?

Du må vurdere om kjøretøyet er forsvarlig å bruke frem til manglene er rettet og kjøretøyet er godkjent i en etterkontroll. Eksempler på mangler med kode 2 er steinsprut i synsfeltet på frontruten eller et defekt bilbelte.

Fått mangler med kode 3?

Da har kjøretøyet bruksforbud, og kan ikke brukes før manglene er rettet og godkjent på etterkontroll. Eksempler på mangler med kode 3 er trafikkfarlige feil på bremser eller styring.

Hvor kan jeg ta etterkontrollen?

Det er opp til deg om du tar etterkontrollen på samme verksted som du gjennomførte EU-kontrollen, eller om du velger å ta den hos et annet verksted godkjent for å utføre EU-kontroller.

Du kan imidlertid ikke ta en helt ny EU-kontroll hos et annet verksted.

Hvor kan jeg ta etterkontrollen?

Du kan:

  • avregistrere kjøretøyet og levere skiltene til en trafikkstasjon

  • vrake bilen

  • selge bilen, men da må ny eier få godkjent kjøretøyet på EU-kontroll dersom det skal omregistreres og tas i bruk

Klage på gjennomført EU-kontroll?

Er du uenig i hva verkstedet har registrert av feil og mangler kan du ta kontakt med regionvegkontoret som kan foreta ny kontroll.

ÅPNINGSTIDER

Man - Fre: 08:00 - 19:00

Lør: 10:00 - 18:00

Søn: Stengt

VI HAR OVER 30 ÅRS KOMBINERT ERFARING INNEN BILVASK, BILPLEIE, BILVERKSTED OG DEKKHOTELL

- Bremseservice

- Bilverksted

- Reparasjoner

- Oljeskift

- Dekkhotell

- Dekkskifting

- EU Kontroll

- Bilvask

- Bilpleie

- AC Service

- og andre øvrig tjenester

BESØK OSS!

485 14 772

automaniakjeller@gmail.com

Automania Kjeller AS

Bregneveien 2 A,

2007 Kjeller,

Norway

Vi garanterer at du blir fornøyd

  • Google Places Social Icon
  • Yelp Social Icon
  • Facebook Social Icon

Informasjonen på dette nettstedet er kun til generell informasjonsformål. Ingenting på dette nettstedet skal tas som juridisk rådgivning for en enkelt sak eller situasjon. Denne informasjonen er ikke ment å opprette, og mottak eller visning utgjør ikke et bilverksted/bilvask og kundeforhold. En e-post med spørsmål du måtte ha angående dette nettstedet eller noe som er forbundet med det. @ 2020 Alle rettigheter forbeholdt. Dette nettstedet ble designet, Digital Markedsføring (SEO, PPC og Markedsstrategi) av SMB Konsulent Muhammad Umer Khan.

Logo SMB Konsulent Muhammad Umer Khan, Oslo Digital Marketing, Oslo Digital Markedsføring